Home » предстенни обшивки

За предстенните обшивки най-общо

Предстенните обшивки от гипсокартон са неизменна част от сухото строителство.Посредством различните плоскости гипсокартон ,те могат да бъдат монтирани във всякакви помещения , включително и открити такива , както и в бани.На тях, чрез различни способи могат да бъдат монтирани всякакви тежки тела , като кухненски шкафове , бойлери и др.Статистиката сочи , че ако преди 15г. предстенните обшивки са използвани в строителството, едва  10%  то днес този процент е нарастнал до 37%.

Съществуват три основни системи за изграждането на обшивки от гипсокартон:

  • Суха мазилка (или така нареченото лепене на гипсокартон).Най-бързият и евтин начин за облицоване на груба стена с идеално гладка повърхност.leprne na gipsokarton
  • Предстенна обшивка на метална конструкция , захваната директно за грубата  посредством директни окачвачи.Ефективен начин за вътрешна топло и шумо изолация . predstenna obchivka
  • Щендерна предстенна обшивка .Това е обшивка която не е прихваната към грубата стена , а само към тавана и пода .Изключитенло подходяща , когато имаме не здрава основа или се налага по-голямо отстояние .  obchivka s uw

 Каква предстенна обшивка да изберем?

Отговорът на този въпрос се влияе от различни фактори .Тук ще се опитам да ви помогна , като напиша най-общо какви са предимствата на дадена система спрямо другите такива и съответно нейните недостатъци.

  • Сухата мазилка..Както по горе написах тя е най -бързият и евтин вариант.Друго основно предимство е това че позволява да бъде изпълнена на най-малко отсояние .Профилът , който се използва за монтаж на обшивка с конструкция е 3см. , а тук ни е необходимо около 0,5см. отстояние за лепило така че винаги сте с 2,5см. „напред“. Естествено си има и своите недостатъци.Поради това че не можем да поставим допълнителна изолация между обшивката и основната стена ,топло и шумо- изолацията значително намалява.Не се прилага в мокри помещения!Сухата мазилка е изключително „капризна“ на неправилен монтаж!Така , че ви трябва добър майстор.

Моят съвет е да използвате суха мазилка(лепене), когато :

-Имате външна изолация(важи за външните стени)

-При вътрешни стени когато не се налага шумо изолация .Стени разделящи отделни апартаменти е желателно да се шумо изолират.

-Когато грубата основа(стената която ще се обшива) е здрава .При рехави основи се налага допълнителна обработка , която най-малкото оскъпява обшивката.

-Минималното отстояние е от изключителна важност.

  • Предстенна обшивка с метална конструкция и окачвачи..Позволява монтирането на допълнителна изолация , което значително повишава топло и шумо изолацията.Може да бъде изпълнена с два или три пласта гипсокартон.В съчетание с валгоустойчив гипсокартон се прилага в мокри помещения , което улеснява изпълнението и повишава качеството на фаянса.Дава много по добра възможност за изпълнението на декоративни елементи по стената(рафтове , низши и т.н.) , както и елементи с овални форми(сводове , арки и др.)Позволява да бъде монтиритана върху дървени и др. основи където лепенето е невъзможно.Естествено недостатъците са обрани на някои от предимствата на сухата мазилка , като по голямото отстояние от основната стена.

Моят съвет е да използвате тази обшивка когато:

-Винаги когато се нуждаете от шумо изолация.Предстенна обшивка в съчетание с подходяща вата (вата с висок клас на шумоизолация) е най- доброто решение за избавяне от неприятния шум.

-Когато се нуждаете от топло изолация.

-Когато имаме изключително криви основни стени.При много криви основи лепенето на гипсокартон не може да бъде изпълнено достатъчно качествено нито да е достатъчно здраво , отделно разходът на лепило ще ви доближи до цената за обшивка с конструкция.

-Винаги , когато става въпрос за мокри помещения , или такива с висок риск от проникване на влага.

  • Щендерната предстенна обшивка…Позволява голямо отстояние от основната стена , което дава възможност за  скриването на тръби , въздуховоди , ел. инсталации и други не естетически тела .При паянтови основи е изключително подходяща , тъй като няма директна връзка със основната стена.

Моят съвет е да използвате щендерна предстенна обшивка когато:

-На първо място ви съветвам да ползвате тази обшивка предимно във вариант с два пласта гипсокартон .

-Когато изпълнението на първите две системи е невъзможно.. т.е имаме паянтова основа или се налага голямо отстояние от основната стена.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Относно-

Здравейте , казвам се Станимир Иванов и пиша повечето неща в този сайт . Близо две десетилетия се занимавам професионално с монтаж на системи за сухо строителство (всички видове окачени тавани ,системи с гипсокартон , сухи подове ,опънати тавани и др. Притежавам сертификат на Кнауф , които са лидери в бранша.
Google+ PlusLike On FacebookSubscribe on YouTube Email to us

Популярни публикации

Ремонти в Бургас и цени за окачени тавани Как да си направим сами окачен таван от гипсокартон.1-ва част
Окачен таван от гипсокартон с двойна скара-Как точно да пресметнем материалите?
Гипсокартон Бургас Варна Гипсокартон . Как да избегнем пукнатините ?
Окачени тавани за баня с пана Монтаж на растерен окачен в баня . Част2 – необходими материали
Окачени тавани за баня Растерни Монтаж на растерен окачен таван в баня . Част 1

Последно видео

Категории галерия

Окачени тавани галерия със снимки 2
Окачени тавани галерия със снимки 2
Опънати тавани галерия със снимки 1
Опънати тавани галерия 2 със снимки на опънати тавани
Ниши и рафтове от гипсокартон галерия със снимки 1
Окачени тавани за баня галерия със снимки 1
Сухи подове Кнауф галерия със снимки 1
Гипсокартон в процес на работа галерия снимки 1
Фигури от гипсокартон галерия със снимки 1
3D проекти на окачени тавани галерия със снимки 1

Google+

Фейсбук

Кратко CV

 Екипът на "гипсокартонПро" е с огромен опит в изграждането на системи за сухо строителство.Монтираме окачени тавани , гипсокартон , сухи подове , леки преградни стени , предстенни обшивки и други по малко използвани системи на "Кнауф" почти две десетилетия.От няколко години предлагаме , изработка и монтаж на опънати тавани с платна на различни производители от Франция , Русия и Китай.

Партньори:

ГИПСОКАРТОН,монтаж,цениMVV сгъваеми профили за гипсокартон

контакти:

Варна :  0889 886 037

София : 0878 995 888 

Бургас : 0889 886 037