Home » Uncategorized » Окачени тавани със скрито или вградено LED осветление.

 

Скрито осветление LED окачен таван гипсокартон

Окачен таван от гипсокартон със скрито LED осветление

Когато говорим за окачени тавани от гипсокартон с вградено или скрито осветление през последните години старите луминесцентни шнурове и лампи с жици все повече се заменят от LED лентите и лед осветителни тела за вграждане. Те имат редица предимства, за които ще стане въпрос по-долу . Но  нека първо изясним с няколко изречения , какво е LED осветление:

При този вид осветление, електричеството протича през малки кристалчета и една част от неговата енергия се преобразува в светлина. Консумацията на  една лампа с 1W се равнява на 15 W обикновена ел.крушка.

Лед лампите посредством контролери могат да светят с богата гама различни цветове. Това ги прави  подходящи за атрактивно осветление , както в дома, така и за барове , дискотеки и други заведения с обществен характер.  Изключително красиво и стилно изглеждат окачени тавани със скрито (индиректно) осветление. При тях осветителното тяло ( най-често това са LED ленти) е поставено в предварително изградени от гипсокартон ниши или кухини в тавана. Вижда се само отразената светлина, която описва различни фигури.Естествено скритото осветление винаги може да се комбинира с вградени тела. Двата вида може да се свържат на отделни електрически “кръгове”  така, че в зависимост от нашите желания, можем да осветим помещението по коренно различен начин.

Важно предимство на лед осветлението е също така изключително дългият живот на телата – около 1000000 хиляди работни часа , което е много повече от обикновено осветление.

В заключение бих казал , че LED осветлението повишава неимоверно много естетическия ефект на един стилен окачен таван , ниши в стената , колони и други дизайнерски решения от гипсокартон. Дори една семпла фигура на тавана ще изглежда изключително атрактивна.

Относно-

Здравейте , казвам се Станимир Иванов и пиша повечето неща в този сайт . Близо две десетилетия се занимавам професионално с монтаж на системи за сухо строителство (всички видове окачени тавани ,системи с гипсокартон , сухи подове ,опънати тавани и др. Притежавам сертификат на Кнауф , които са лидери в бранша.

One thought on “Окачени тавани със скрито или вградено LED осветление.

  1. ЛЕД ленти каза:

    Виждал съм няколко такива изпълнения и бих казал, ефекта от скритото LED осветление е поразителен. Според мен обаче трябва да се внимава с цветовете или да се инсталира RGB лента, защото ярки цветове като примера от картинката доста натоварват очите и след известно време просто ще ви дразни очите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Google+ PlusLike On FacebookSubscribe on YouTube Email to us

Популярни публикации

Ремонти в Бургас и цени за окачени тавани Как да си направим сами окачен таван от гипсокартон.1-ва част
Окачен таван от гипсокартон с двойна скара-Как точно да пресметнем материалите?
Гипсокартон Бургас Варна Гипсокартон . Как да избегнем пукнатините ?
Окачени тавани за баня с пана Монтаж на растерен окачен в баня . Част2 – необходими материали
Окачени тавани за баня Растерни Монтаж на растерен окачен таван в баня . Част 1

Последно видео

Категории галерия

Окачени тавани галерия със снимки 2
Окачени тавани галерия със снимки 2
Опънати тавани галерия със снимки 1
Опънати тавани галерия 2 със снимки на опънати тавани
Ниши и рафтове от гипсокартон галерия със снимки 1
Окачени тавани за баня галерия със снимки 1
Сухи подове Кнауф галерия със снимки 1
Гипсокартон в процес на работа галерия снимки 1
Фигури от гипсокартон галерия със снимки 1
3D проекти на окачени тавани галерия със снимки 1

Google+

Фейсбук

Кратко CV

 Екипът на "гипсокартонПро" е с огромен опит в изграждането на системи за сухо строителство.Монтираме окачени тавани , гипсокартон , сухи подове , леки преградни стени , предстенни обшивки и други по малко използвани системи на "Кнауф" почти две десетилетия.От няколко години предлагаме , изработка и монтаж на опънати тавани с платна на различни производители от Франция , Русия и Китай.

Партньори:

ГИПСОКАРТОН,монтаж,цениMVV сгъваеми профили за гипсокартон

контакти:

Варна :  0889 886 037

София : 0878 995 888 

Бургас : 0889 886 037