Home » системи за окачени тавани

 схема на окачени тавани

  Като цяло, три са основните и най-широко използвани системи за окачени тавани:1 Системи за окачени тавани с метална конструкция и плоскости на гипсова основа(гипсокартон, гипсофазер). 2 Растерни системи за окачени тавани  с профили и пана. 3 Ламелни системи за окачени тавани с профили и метални/ПВЦ ламели.

 Окачени тавани от гипсокартон

окачен таван от гипсокартонТе са, може би, най-широко използваните окачени тавани . Подходящи  за всяко помещение . В зависимост от дебелината на гипсокартона, той може да бъде огъван в сухо състояние с  радиус от 1000мм до 2000мм(за по малки радиуси се мокри или разкроява), което  позволява изпълнението на всякакъв вид декоративни елементи. Сравнително бърз монтаж и 95% сух процес. Различните видове гипсокартонени плоскости позволяват те да бъдат монтирани в сухи, мокри помещения и такива, с изисквания за повишена пожароустойчивост. Позволяват вграждането или окачването на всякакви осветителни тела, „релси“, бойлери и други . Съществуват различни системи за монтаж на окачени тавани с гипсокартон, разработени от различните производители, като две са основните разработени от „КНАУФ“: D112 – с метална конструкция на две нива и D113 с метална конструкция на едно ниво. Друга система е D111 окачен таван с дървена конструкция но поради влажния климат   тя не е много подходяща за българските условия.

ценигалерияпрочети още

 

Растерни окачени тавани- „Армстронг“ „АМФ“

растерен окачен таванРастерните окачени тавани са наричани още касетъчни (произлизащо от правоъгалната  форма на паната), „Армсртонг“ или „АМФ“ (от по-популярните производители). А защо растерни? „Растер“ е немска дума, която буквално означава „решетка“, каквато е и основната визия на тези тавани , „rasterdecke“-„таван решетка“. Тези тавани  са много добро решение както за офиси и административни сгради, така и за санитарни помещения. Основно тяхно предимство е лесният демонтаж, което позволява по-лесното обслужване на скритите над тях различни инсталации. Производителите предлагат богато разнообразие от профили и пана, което улеснява пасването към желания интериор. Конструкцията може да бъде видима и скрита. В първия случай паната лягат върху профилите, а във втория се използват пана с падащ борд, които скриват конструкцията. Различните материали, от които се произвеждат паната(минералфазерни, дървени, метални и др.), покриват различни изисквания за влагоустойчивост, пожароустойчивост, хигиена, шум и др.

ценигалерияпрочети още

Ламелни окачени тавани – “ Хънтър Дъглас „

ламелен окачен таван Хънтър ДъгласЛамелните окачени тавани, са по-познати под името на водещия производител – фирмата “ Хънтър Дъглас „. Всъщност, вече има и доста други производители на ламелни тавани , което направи цената им(особено на алуминиевите) по- достъпна за потребителите. Основно предимство на тези тавани е високата им устойчивост на влага и вода . Имат изключително дълъг живот. На практика при добра експлоатация те са вечни. Най-широко разпространени са два вида ламелни тавани: ПВЦ и алуминиеви. Разнообразието от към цветове и покрития, особено при алуминиевите ламели е изключително богато: огледални , с позлатено покритие , перфорирани и мн.други. Характерно за двата основни вида ламелни окачени тавани е , че те се монтират посредством доста различни системи.При ПВЦ се монтира метална конструкция от ЦД и УД профили използвана при гипсокартона , а Алуминиевите се окачват посредством метален профил тип „гребен“.

ценигалерияпрочети още

 

 Свързани публикации:

!Ако имате , каквито и да било въпроси не се колебайте да се свържете с нас на посочените контакти.

Относно-

Здравейте , казвам се Станимир Иванов и пиша повечето неща в този сайт . Близо две десетилетия се занимавам професионално с монтаж на системи за сухо строителство (всички видове окачени тавани ,системи с гипсокартон , сухи подове ,опънати тавани и др. Притежавам сертификат на Кнауф , които са лидери в бранша.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Google+ PlusLike On FacebookSubscribe on YouTube Email to us

Популярни публикации

Ремонти в Бургас и цени за окачени тавани Как да си направим сами окачен таван от гипсокартон.1-ва част
Окачен таван от гипсокартон с двойна скара-Как точно да пресметнем материалите?
Гипсокартон Бургас Варна Гипсокартон . Как да избегнем пукнатините ?
Окачени тавани за баня с пана Монтаж на растерен окачен в баня . Част2 – необходими материали
Окачени тавани за баня Растерни Монтаж на растерен окачен таван в баня . Част 1

Последно видео

Категории галерия

Окачени тавани галерия със снимки 2
Окачени тавани галерия със снимки 2
Опънати тавани галерия със снимки 1
Опънати тавани галерия 2 със снимки на опънати тавани
Ниши и рафтове от гипсокартон галерия със снимки 1
Окачени тавани за баня галерия със снимки 1
Сухи подове Кнауф галерия със снимки 1
Гипсокартон в процес на работа галерия снимки 1
Фигури от гипсокартон галерия със снимки 1
3D проекти на окачени тавани галерия със снимки 1

Google+

Фейсбук

Кратко CV

 Екипът на "гипсокартонПро" е с огромен опит в изграждането на системи за сухо строителство.Монтираме окачени тавани , гипсокартон , сухи подове , леки преградни стени , предстенни обшивки и други по малко използвани системи на "Кнауф" почти две десетилетия.От няколко години предлагаме , изработка и монтаж на опънати тавани с платна на различни производители от Франция , Русия и Китай.

Партньори:

ГИПСОКАРТОН,монтаж,цениMVV сгъваеми профили за гипсокартон

контакти:

Варна :  0889 886 037

София : 0878 995 888 

Бургас : 0889 886 037