Окачени тавани за градовете Бургас Варна и София .Видове окачени тавани .Цени за окачени тавани .Галерия за окачени тавани.

В днешно време на строителния пазар съществува богато разнообразие от решения за окачени тавани . Конкуренцията и отворените пазари , карат производителите да бъдат все по-иновативни за да отговорят на все по-високите изисквания за функционалност и естетика . Предлагат десетки  варианти за окачени тавани  от стотици различни производители , което обърква в известна степен потребителите , а и голяма част от търговците . Три са обаче основните и най-широко използвани , както у нас , така и в световен мащаб системи за окачени тавани .

  • Системи за окачени тавани с метална конструкция и плоскости на гипсова основа (най – често гипсокартон ) .

  • Растерни системи за окачени тавани  с T- образни профили и правоъгълни пана от различни материи.

  •  Ламелни системи за окачени тавани със скрити носещи профили под , които се монтират  метални или ПВЦ ламели.

 Окачени тавани от гипсокартон

Те са, може би, най-широко използваните окачени тавани . Подходящи за всяко помещение . В зависимост от дебелината на гипсокартона, той може да бъде огъван в сухо състояние с радиус от 1000мм до 2000мм(за по малки радиуси се мокри или разкроява), което позволява изпълнението на всякакъв вид декоративни елементи. Сравнително бърз монтаж и 95% сух процес. Различните видове гипсокартонени плоскости позволяват те да бъдат монтирани в сухи, мокри помещения и такива, с изисквания за повишена пожароустойчивост. Позволяват вграждането или окачването на всякакви осветителни тела, „релси“, бойлери и други . Съществуват различни системи за монтаж на окачени тавани с гипсокартон, разработени от различните производители, като две са основните разработени от „КНАУФ“: D112 – с метална конструкция на две нива и D113 с метална конструкция на едно ниво. Друга система е D111 окачен таван с дървена конструкция но поради влажния климат тя не е много подходяща за българските условия.

Окачени тавани от гипсокартон за градовете Бургас Варна София .Цени за монтаж на окачени тавани и богата галерия със снимки.
Повече информация
галерия тавани гипсокартон

 Растерни окачени тавани  – „Армстронг“ ,  „АМФ“

 

Растерните окачени тавани са наричани още касетъчни (произлизащо от правоъгълната форма на паната), „Армсртонг“ или „АМФ“ (от по-популярните производители). А защо растерни? „Растер“ е немска дума, която буквално означава „решетка“, каквато е и основната визия на тези тавани , „rasterdecke“-„таван решетка“. Тези тавани са много добро решение както за офиси и административни сгради, така и за санитарни помещения. Основно тяхно предимство е лесният демонтаж, което позволява по-лесното обслужване на скритите над тях различни инсталации. Производителите предлагат богато разнообразие от профили и пана, което улеснява пасването към желания интериор. Конструкцията може да бъде видима и скрита. В първия случай паната лягат върху профилите, а във втория се използват пана с падащ борд, които скриват конструкцията. Различните материали, от които се произвеждат паната(минералфазерни, дървени, метални и др.), покриват различни изисквания за влагоустойчивост, пожароустойчивост, хигиена, шум и др.

Растерни окачени тавани .Цени за монтаж .ГАлерия от снимки .Варна Бургас София Царево Приморско
Повече информация
галерия растерни тавани

 Ламелни окачени тавани – “ Хънтър Дъглас “

 

Ламелните окачени тавани, са по-познати под името на водещия производител – фирмата “ Хънтър Дъглас „. Всъщност, вече има и доста други производители на ламелни тавани , което направи цената им(особено на алуминиевите) по- достъпна за потребителите. Основно предимство на тези тавани е високата им устойчивост на влага и вода . Имат изключително дълъг живот. На практика при добра експлоатация те са вечни. Най-широко разпространени са два вида ламелни тавани: ПВЦ и алуминиеви. Разнообразието от към цветове и покрития, особено при алуминиевите ламели е изключително богато: огледални , с позлатено покритие , перфорирани и мн.други. Характерно за двата основни вида ламелни окачени тавани е , че те се монтират посредством доста различни системи.При ПВЦ се монтира метална конструкция от ЦД и УД профили използвана при гипсокартона , а Алуминиевите се окачват посредством метален профил тип „гребен“.

Ламелни окачени тавани Хънтър Дъглас . Монтаж и цени за градовете Варна Бургас Царево Приморсо София
Повече информация
галерия Хънтър Дъглас